Gecgp d.o.o.
  • Telefon: 051-508-196
    Fax: 051-508-197
  • Email:
    gecgp@gecgp.hr
  • Lučička cesta 3
    Lučice, Delnice
Natrag

GO₂ – Green Oasys of business

GO₂ – Green Oasys of business

Poduzeće Gec GP d.o.o. Plešce osnovano je 1.7.2006 godine s osnovnom djelatnosti prerada drva i izrada drvenih elemenata. Kako se pokazalo da na području Grada Delnica nema više nijedne pilane koja bi mogla pokriti potrebe za pilanskim proizvodima, a drvna industrija u Delnicama nekada je bila osnovna djelatnost za cijelo područje, tvrtka GEC GP 2006. odlučila je postaviti novu modernu pilanu. Svoju djelatnost tvrtka trenutno obavlja u Poslovnoj zoni Lučice u Delnicama što je s obzirom na pozicioniranost odnosno prometnu povezanost velika prednost zbog neposredne blizine pruge i autoceste.

U želji za daljnim razvojem poslovanja te proširenjem ponude, tvrtka GEC GP u listopadu ove godine započela je s provedbom projekta GO₂ – Green Oasys of business u sklopu natječaja programa “Business Development and Innovation Croatia”. Projekt ima za cilj primjenu inovativnih zelenih procesa/rješenja u proizvodnom pogonu zahvaljujući kojima će tvrtka GEC GP na tržište plasirati novi proizvod, a samu proizvodnju učiniti zelenijom uslijed manjeg utroška energenata, bolje iskoristivosti sirovine i bolje optimizacije rada.

U sklopu projekta tvrtka će proizvodni pogon opremiti s formatnom pilom što predstavlja ključno ulaganje za širenje poslovanja tvrtke GEC GP na hrvatskom tržištu, ali i za izlaskom na strano tržište. Voditelj projekta je direktor tvrtke GEC GP, Robert Gec, a sama provedbe projekta traje u razdoblju 1.10.2023.-30.4.2024.

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA Grants Croatia 2014-2021, in the frame of the “Business Development and Innovation Croatia” Programme.

Supported by the Norway Grants 2014-2021, in the frame of the “Business Development and Innovation Croatia” Programme.

https://www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation

https://eeagrants.org/