O nama

Poduzeće Gec GP d.o.o. Delnice osnovano je 01.07.2006 godine s osnovnom djelatnosti prerada drva i izrada drvenih elemenata.

Osnivač i vlasnik Robert Gec rođen 06.10.1981. godine. Kao veliki zaljubljenik u Gorski Kotar i prirodu nakon uspješno završene Visoke škole za ekonomiju i management VERN’ u Zagrebu vraća se u Gorski kotar i osniva svoje poduzeće.

Djelatnost prerade drva u početku obavljali smo u više godina napuštenoj pilani u Malom selu kod Crnog luga, a novu lokaciju smo pronašli u Poslovnoj zoni Lučice u Delnicama gdje ćemo i dalje razvijati našu buduću proizvodnju.

Kako se pokazalo da na području Grada Delnica nema više nijedne pilane koja bi mogla pokriti potrebe za pilanskim proizvodima, a drvna industrija u Delnicama nekada je bila osnovna djelatnost za cijelo područje. Odlučili smo postaviti novu modernu pilanu koja bi odlično radila s obzirom na neposrednu blizinu pruge i autoceste i veliku nezaposlenost u samim Delnicama.

Grad Delnice također podržava naš projekt kao i sam projekt razvoja Poslovne zone Delnice čime bi se aktivirala proizvodna djelatnost, zapošljavanje i zaustavio odlazak mladih ljudi iz ovih krajeva.

Usprkos teškoćama u drvnoj industiji poduzeće zapošljava preko 15 djelatnika, sve mahom mlađih zaposlenika iz bliže okolice.

Na zemljištu od 20.000 m2 izgrađen je moderan objekat dimenzije 1200 m2 i 500 m2 nadstrešnice, isključivo za potrebe pilane u kojem je već instalirano novo proizvodno postrojenje, tračna pila Dinaco, proreza preko 100 m3 dnevno.

Također je nabavljena linija za impregnaciju čime će se tržištu ponuditi dodatna vrijednost drvenih proizvoda i produžiti vijeka trajanja samih drvenih proizvoda.

Kako bi se zaokružio proizvodni proces s ciljem što boljeg iskorištenja drvne mase planira se nabaviti koraona za trupce čime bi se dobili kvalitetniji drveni proizvodi, smanjila količina otpada i drvena kora upotrijebila kao sirovina za pelete ili kao hortikulturni proizvod prilikom uređenja okućnica.

 

Veselimo se budućoj suradnji!